Over Ron

Hoi,

_MG_8239

Mag ik me even aan je voorstellen?

Mijn naam is Ron de Jong, ik ben 63 jaar en woonachtig in Malden. Ik ben gehuwd met Wilma en samen hebben we 2 zoons, Fabian van 36 en Dennis van 35 jaar en 2 hele lieve schoondochters, Inge en Eveline.

Mijn gehele werkzame leven (inmiddels bijna 40 jaar) heeft in het teken gestaan van de zorg voor anderen. Ik heb dat in een aantal functies en bij een aantal werkgevers gedaan, zoals Defensie, Dela, Philips en een tweetal bureaus die zich bezig hielden met de praktische begeleiding van mensen met een beperking.

Met name de laatste 2 organisaties hebben bijgedragen aan de oprichting van Coaching Bureau Ron De Jong. De laatste 7 jaar heb ik mij  intensief bezig gehouden met de praktische begeleiding van mensen met een beperking en dan met name ADD, ADHD en Autisme. Ik heb er heel bewust voor gekozen om met deze groep mensen te willen werken.

Ik merkte vrijwel dagelijks dat mensen met een diagnose ADD, ADHD of Autisme het gevoel hadden dat ze niet serieus genomen werden. Ogenschijnlijk was er namelijk niets aan de hand. Ze functioneerden op hun werk en/of op school, waren er altijd, klaagden niet, waren gemiddeld niet meer ziek dan anderen en aan de “buitenkant” zag je er niets aan. Ze reageerden soms wel anders dan je zou verwachten, maar ja………. De aard van het beestje?

En toch liepen zij tegen vele, vaak in hun optiek onoverkomelijke problemen aan. In de thuissituatie liepen ze vast, administratie was vaak een puinhoop, huishouden werd vrijwel niet gedaan, enz.

De reden hiervoor was dat men in vrijwel alle gevallen niet meer de energie had om nog iets te doen. Ze hadden zoveel energie nodig om op het werk of op school mee te komen en zich in stand te houden, dat ze geen energie meer over hadden voor andere belangrijke zaken.

In deze situatie zag ik mijn meerwaarde: met deze groep mensen te gaan werken om in deze problematiek richting te geven, werd mijn grote passie. Mensen het gevoel geven weer grip en overzicht te krijgen, rust in het hoofd te kunnen hebben en vooral aan het einde van een werkdag nog energie over te hebben, werd de grote uitdaging. En met succes. Door een vaak intensieve begeleiding werd deze uitdaging in vrijwel alle gevallen gerealiseerd. Bij de één wat beter dan bij de ander, maar er werd steeds vooruitgang geboekt.

In mijn passie en de uitdaging sta jij altijd centraal. Jij bepaalt het tempo en de richting die we uitgaan. Met raad (en vaak ook daad) sta ik je bij in het gehele traject. Niet voor niets:

ONDERSTEUNING ZOALS JIJ DAT WILT