ADD

Wanneer je de diagnose ADD hebt, merk je onder andere dat er constant gedachten door je hoofd spelen. Vanaf de buitenkant lijkt het, alsof je alles onder controle hebt en heel evenwichtig bent. Van binnen echter woedt er een constante storm. Je hebt erg veel moeite om je gedachten te ordenen. Daardoor is het heel erg moeilijk, om met een taak of je werk te starten. Dus ga je uitstelgedrag vertonen. Dit leidt dan vaak tot stress, omdat dingen/zaken gaan opstapelen en je ziet door de bomen het bos niet meer.

Je gaat aan jezelf twijfelen en daardoor ontwikkel je vaak een negatief zelfbeeld. Terwijl je vol zit met creativiteit. Wanneer je geïnteresseerd bent, kun je jezelf ook heel goed concentreren.  _MG_8170

Ook heb je vaak veel en ook goede ideeën, alleen kun je jezelf er niet toe zetten deze uit te voeren. Perfectionisme is iets wat ook zeker bij deze doelgroep past. Als je iets doet, doe je het ook goed. Maar vaak is dat dan ook weer de valkuil.

Ook ontbreekt het je niet aan intuïtie. Je kunt goed analyseren en zien waar anderen in de problemen komen en waardoor. Je komt vaak met goede oplossingen. Maar dat zie je niet bij jezelf. En als je daarop aangesproken wordt, voel je je aangevallen.

In de begeleiding gaan we op zoek om bovenstaande punten te stroomlijnen. Samen met jou gaat de coach op zoek naar jouw sterke kanten en wordt er begonnen aan het opbouwen van jouw zelfbeeld. Van daaruit wordt er gewerkt aan het benutten van je sterke punten. Op die manier zullen je negatieve gedachten steeds verder naar de achtergrond verdwijnen en leer je hiermee om te gaan.